Biografi

”Lär som om du skulle leva för evigt. Lev som om du skulle dö i morgon 

Något om mig

Jag fick höra en gång av en kollega när vi spelade in en film att jag nog var en metodskådespelare. Det kanske inte är helt sant, men kanske är det så det är möjligt att se mig. Om jag var tvungen att välja alltså.  Sanningen är nog att jag blandar tekniker lite hur som helst bara det passar i den miljö jag befinner mig i.
Utbildningar och tekniker är viktiga såväl som att livet är en fin skola. Jag jobbade som vattenrallare tidigare och jag klättrade i kraftledningar, körde bandvagnar och jeepar, men rätt som det var fick jag veta att det gick att söka scenskolan genom att lära sig två monologer och visa upp dem för en jury. Därmed började jag på fikaraster och luncher gå ut i skogen och pluggade texter. Jag satt på många olika stubbar och försökte förstå och känna vad de olika karaktärerna gick igenom. Jag sökte sedan scenskolan och kom in!
Mitt första jobb som skådespelare var på Riksteatern år 2000. Där arbetat jag i två år med olika föreställningar och arbetade även med en del film på sidan om. Plötsligt slog cancer undan benen och satte mitt skådespeleri på paus. Det blev en resa på ett och ett halvt år och var en berg- och dalbana mellan hopp och förtvivlan. Hoplappad i själ och hjärta hade jag lärt mig saker om livet och mig själv som jag aldrig skulle kunnat föreställa mig. Med nya erfarenheter klev jag upp på scenen igen på en teater i Stockholm. Kanske något för tidigt, men under den här tiden tog min älskade fru över ägandet och driften av en restaurang på västkusten (Rökeriet på Åstol). Där blev vi krögare och med stort intresse för att anordna vis/scenföreställningar med många fantastiska artister har restaurangen blivit välrenommerad och fått utmärkelser. Under denna tid har jag hunnit med sjutton långfilmer och kortfilmer. Trots, eller kanske beroende av, dessa fantastiska år är fortfarande min dröm att resten av min tid i detta jordeliv vara skådespelare och att få gestalta människors olika perspektiv både på duk och på scen.